Een roman schrijven doe je niet zomaar even. Bij mij wordt een roman geboren in mijn hart, in mijn gedachten en dan stap voor stap verder.

Bij mij werkt het zo, dat ik vanbinnen een stukje verhaal voor mij zie. Compleet met de mensen, de omgeving, hoe dingen bewegen of de sfeer wanneer iets gezegd of gedacht wordt. Dat vormt zich en dan hoef ik het alleen nog maar op te schrijven.

Toen in 2020 mijn avonden vrijkwamen, omdat allerlei cursussen tijdelijk niet meer door konden gaan, ben ik begonnen met deel 1 van de serie Als tijd opraakt. Binnen anderhalve maand was Opgenomen klaar en gedrukt! Enthousiast ben ik toen begonnen met het vervolg – dat precies verder gaat waar deel 1 eindigt – en moest na driehonderd pagina’s besluiten om de rest dan maar in deel 3 te stoppen.

Schrijven doe ik alleen wanneer ‘mijn hoofd ernaar staat.’ Misschien moet ik zeggen: wanneer ik inspiratie heb. In mijn eigen woorden zou ik het zo zeggen: Ik schrijf wanneer de verhalen binnenin mij gaan borrelen en eruit willen.

Zie ook ‘Het schrijven van een serie

Hopelijk spreken mijn verhalen je aan en raken ze iets bij jou vanbinnen.

Steven Verhorst