Wie is wie

Personen

Handig…

Al weer even geleden gelezen? Wie was hij of zij ook alweer? Hieronder staat een handig overzicht van personen per deel uit de serie.

Spoiler…

Voor wie het betreffende deel nog niet gelezen heeft, kan dit de
verhaallijn weggeven. Vandaar deze Spoiler Alert.

Bij ieder persoon staat eerst algemene informatie. Je kiest daarna zelf of je meer wilt lezen door de extra informatie open te klikken.

Hoofdpersonen uit deel 1 (Opgenomen)

Hieronder staan de belangrijkste personen uit deel 1 van de serie. Er is een inleiding, met daaronder de mogelijkheid meer te lezen door een vak open te klikken.

In de algemene informatie staan geen  spoilers. Dat is bedoeld voor wie nog aan het lezen is. In het uitklapbare deel staat meer van de verhaallijn, voor wie achteraf een overzicht wil.

 Mark Stam

Mark Stam

(Vanaf hoofdstuk 1, deel 1) – Mark, de chef van Peter, gaat voor het eerst mee naar een Bijbelstudie. Als Peter, de bestuurder van hun auto, onverwacht verdwijnt, komt Mark in het ziekenhuis terecht. Na een moeizaam proces leert hij de waarheid kennen. Hij is achtergebleven.

Meer over Mark

Mark komt al voor in het eerste hoofdstuk van deel 1. Hij blijft een hoofdrol spelen tot en met deel 3.

Mark is gescheiden van Feline. Nadat bij de Opname hun twee kinderen (Aart en Nienke) verdwijnen, komen ze allebei tot geloof.

Als technisch ingenieur bouwt hij een instrument om de hoeveelheid daglicht te meten tijdens de plaag van het licht. 

In deel 3 gebeurt er iets ergs met Mark.

Natasja de Leeuw

Natasja de Leeuw

(Vanaf hoofdstuk 3, deel 1) – Natasja is binnenhuisarchitect en ziet voor haar ogen een collega verdwijnen. Ze weet onmiddellijk wat er aan de hand is. Ze neemt een stevig besluit en krijgt een hechter contact met haar jongere broer, Daan.

Meer over Natasja

Natasja loopt altijd met een witte paraplu. Ze staat afgebeeld op het kaft van deel 1, aan de linker kant, waar te zien is dat ze een Aziatisch uiterlijk heeft. De witte paraplu is, zegt ze zelf, een stukje van de hemel die ze graag boven haar hoofd houdt.

Natasja blijkt bijzonder gebruikt te worden in evangelisatiewerk. Ze mag verschillende mensen tot het geloof in Jezus Christus leiden.

Ze wordt lid van Het Team en zet daar onder andere haar organisatietalent in. Ze is goed in netwerken met anderen wereldwijd. Ze is actief betrokken bij het opbouwen van een internationaal handelsnetwerk voor christenen.

In deel 2 gaat Natasja trouwen…

In deel 3 raakt Natasja bijna haar geloof kwijt bij het zien van zoveel ellende. Ze heeft het gevoel dat haar gebeden niet worden gehoord.

Daan de Leeuw

Daan de Leeuw

(Vanaf hoofdstuk 5, deel 1) – Daan is de enige en jongere broer van Natasja. Na de Opname is hij zijn jonge vrouw Linde kwijt.

Meer over Daan

Daan hoort van Natasja dat zij zichzelf overgegeven heeft aan God. Zelf heeft hij nog teveel vragen.

Hij ontdekt (in deel 2) in de la van zijn nachtkastje een kaartje van zijn verdwenen vrouw, waarin ze schrijft dat ze zwanger is. Hij realiseert zich dat hij niet alleen zijn vrouw kwijt is, maar ook hun ongeboren baby.

Wanhopig klimt hij over de reling van een brug, met het doel zijn leven te beëindigen.

 

Jesse Maas

Jesse Maas

(Vanaf hoofdstuk 6, deel 1) – Jesse is getrouwd met Sanna. Samen hebben ze twee dochters en drie kleinkinderen. Jesse is de oprichter en bestuurder van een groot bedrijf. Hij wordt op een vreselijke manier geconfronteerd met zijn eigen lauwheid.

Meer over Jesse

Jesse is al jarenlang een gerespecteerd leider in zijn kerkelijke gemeente. Hij overweegt zijn eigenhandig opgerichte, grote bedrijf te verkopen en iets leuks te gaan doen.

 

Dan verdwijnt zijn vrouw onder zijn ogen en, blijkt later, zijn ook zijn kinderen en kleinkinderen verdwenen. Hij realiseert zich dat zijn leven met God slechts zijn buitenkant was en hem nooit van binnen raakte. Hij kiest daarop radicaal voor God.

 

Hij verkoopt alsnog zijn bedrijf en zet het geld in voor de kosten die gerelateerd zijn aan Het Team.

 

In deel twee en drie is Jesse, samen met Mark, Iris en Natasja, in Israël. 

 

Iris den Dekker

Iris den Dekker

(Vanaf hoofdstuk 11, deel 1) – Iris blijft achter terwijl haar man en zoontje verdwijnen. Het verdriet van dit grote verlies leidt haar tot een belangrijke keus.

Meer over Iris

Iris woont met Arnold in een enorm groot huis, samen met hun zoontje. Zowel Arnold als hun zoon worden opgenomen. Iris treurt en geeft haar hart volledig over aan God.

Ze bezoekt de Bijbelstudies van Jesse en ontwikkelt een grote honger voor Gods Woord. Als lied van Het Team is ze onder andere betrokken bij gebedswerk.

In deel twee gaat ze mee op reis naar Israël. In deel drie raakt ze twee keer vlak achter elkaar erg gewond.

 

Boaz Baardsen

Boaz Baardsen

(Vanaf hoofdstuk 17, deel 1) – Boaz is een grote, rustige man van weinig woorden, gek op koffie en goed in zijn werk – als ingenieur ontwerpt hij complexe apparaten.

Meer over Boaz

Boaz is de broer van Evelyn, die bij de Opname verdwijnt. Hij leert Natasja kennen omdat Natasja Evelyn op het moment van de Opname aan de telefoon had.

Boaz komt tot geloof, onder andere door een Bijbeltekst aan de muur in het appartement van Evelyn. Wanneer Het Team groeit, wordt hij al snel de leider.

Andere personen uit deel 1 (Opgenomen)

Dit deel noemt kort een paar personen die een soort bijrol spelen in deel 1. Er wordt niet veel van de verhaallijn weggegeven.

Boaz Baardsen

Siona

(Vanaf hoofdstuk 20) – Siona is een verpleegkundige, betrokken bij Marks verzorging na zijn ongeluk. Ze is direct na de Opname tot geloof gekomen en vertelt Mark duidelijk de waarheid. Haar achternaam wordt niet genoemd.

Boaz Baardsen

Bob

(Vanaf hoofdstuk 12) – Bob duikt op in het appartement van Evelyn (de verdwenen zus van Boaz) en beweert haar vriend te zijn. Bob heeft een drankprobleem. Zijn achternaam wordt niet genoemd.

Jesse Maas

Feline Stam-den Hertog

(Vanaf hoofdstuk 15) – Feline is de ex-vrouw van Mark. Ze neemt contact op met Mark omdat hun kinderen zijn verdwenen.

Personen uit deel 2 (Schijnvrede)

Binnenkort komen hier de hoofdpersonen en andere personen die voorkomen in deel 2.

“Figuren” uit deel 2 en 3 (Schijnvrede en Puntkomma)

Dit deel noemt kort een paar figuren, die een grote rol spelen in dit deel van de serie. Het gaat vooral over de achtergronden van deze figuren.

Antichrist

Twee Getuigen

De Twee Getuigen treden op in Jeruzalem, gezonden door God Zelf, om te getuigen. Niemand weet waar ze vandaan komen. Ze verrichten bijzondere wonderen!

In het gedeelte “Bijbelstudies” wordt meer verteld over deze bijzondere personen.

Bij het openklappen van onderstaande deel, worden een aantal van zijn achtergronden besproken. Daar kunnen delen van de verhaallijn verklapt worden.

De Twee Getuigen

Ergens aan het begin van de Grote Verdrukking duiken in Jeruzalem opeens twee mannen op. Ze gaan gekleed in jute zakken en verkondigen luid en duidelijk het Woord van God.

De hele wereld hoord hiervan – uiteraard, met de huidige techniek – en wordt gewaarschuwd voor de Toorn van het Lam.

Tegenstanders, die proberen hen te doden, ontdekken dat dit onmogelijk is, totdat hun tijd gekomen is. Na precies drieënhalf jaar worden ze door de Antichrist vermoord.

Ze staan na drie dagen op uit de dood en worden opgenomen in de hemel, terwijl de hele wereld toekijkt.

Lees ook het gedeelte “Bijbelstudies”.

Valse Profeet

De 144.000

De Bijbel spreekt over 144.000 getuigen, die door God worden uitgezocht en aangewezen. Ze komen uit de 12 stammen van Israël; 12.000 uit elke stam.

In het gedeelte “Bijbelstudies” wordt meer verteld over deze mensen.

Bij het openklappen van onderstaande deel, worden een aantal van zijn achtergronden besproken. Daar kunnen delen van de verhaallijn verklapt worden.

De 144.000 verzegelden

Deze door God uitgekozen mensen ontvangen een (mogelijk zichtbaar) teken op hun voorhoofd, waardoor ze onschendbaar zijn en niet getroffen worden door de vele plagen die over de wereld komen. Om die redenen worden ze de verzegelden genoemd.

Het is waarschijnlijk dat ze halverwege de Grote Verdrukking worden opgenomen in de hemel. Andere joodse gelovigen worden tijdens de tweede helft van de Gorte Verdrukking door God buiten het zicht van de Antichrist bewaard.

Lees ook het gedeelte “Bijbelstudies”.

Antichrist

Mihai Tradatorescu

Al vanaf hoofdstuk 2 van deel 2 komt een man in beeld die de wereld sussend toespreekt. Hij krijgt steeds meer macht en ontwikkelt zich tot de persoon, die in de Bijbel de Antichrist genoemd wordt.

In het gedeelte “Bijbelstudies” wordt meer verteld over deze persoon.

Bij het openklappen van onderstaande deel, worden een aantal van zijn achtergronden besproken. Daar kunnen delen van de verhaallijn verklapt worden.

Meer over Mihai Tradatorescu

Mihai is een Roemeense jongensnaam en betekent ‘Wie is als God’, of ‘Die als God is’. Het is afgeleid van de Hebreeuwse naam Micha met vergelijkbare betekenis.

Mihai laat zich in met de wereld van de boze geesten en ‘ontdekt’ op die manier dat hij gelijk is aan God – meer nog, eigenlijk.

Tradatorescu is een samengestelde naam. Tradator is Roemeens voor ‘verrader’. De toevoeging escu betekent ‘zoon van’.

Mihai Tradatorescu is daarmee de zoon van een verrader, die zichzelf gelijk wil stellen aan God.

Hij heeft Roemeense, maar ook Italiaanse wortels. Beiden hebben indirect te maken met het Romeinse rijk – Roemenië en Rome – waarvan veel Bijbelleraren zeggen dat het weer hersteld gaat worden in de eindtijd.

De Bijbel noemt de Antichrist in Openbaring het Beest. Deze wordt op een bepaald moment dodelijk getroffen aan het hoofd. Dit staat beschreven tussen de eerste helft van de Grote Verdrukking (7 zegels en 7 bazuinen) en de tweede helft (7 schalen).

De Antichrist herstelt van die dodelijke wond, waarna de wereld het Beest (hem dus) achterna loopt, omdat hij uit de dood is opgestaan.

Zie verder ook de Valse Profeet: Anil Mir.
en lees het gedeelte “Bijbelstudies”.

Valse Profeet

Anil Mir

In hoofdstuk 24 van het tweede deel maken we pas kennis met de rechterhand van Mihai Tradatorescu, genaamd Anil Mir. Hij wordt in de Bijbel het tweede beest genoemd en ook de Valse Profeet.

In het gedeelte “Bijbelstudies” wordt meer verteld over deze persoon.

Bij het openklappen van onderstaande deel, worden een aantal van zijn achtergronden besproken. Daar kunnen delen van de verhaallijn verklapt worden.

Meer over Anil Mir

Anil Mir is een man uit Irak, die in dienst treedt bij Mihai Tradatorescu, de wereldheerser, als diens meest nabije adviseur.

In Openbaring wordt hij het tweede beest genoemd en ook de Valse Profeet. Deze krijgt macht en kracht van het eerste beest (de Antichrist) en oefent al diens macht uit.

Het is deze Valse Profeet die een beeld laat maken van de Antichrist en de wereld verplicht deze te aanbidden. Ook wordt het door zijn toedoen verplicht een teken te ontvangen op hand of voorhoofd, zonder welke het niet mogelijk is te kopen en te verkopen. Dit gebeurt allebei (het beeld en het teken) pas in de tweede helft van de Grote Verdrukking.

Zie verder ook de Antichrist: Mihai Tradatorescu.
en lees het gedeelte “Bijbelstudies”.

Volg ons

Join

Schrijf je in en blijf op de hoogte

Belangstelling voor de boekuitgaven van Steven Verhorst, lezingen en studies, zijn gedachten over schrijven en taal, Bijbelse onderbouwing van bepaalde thema’s? 

Schrijf dan vrijblijvend in.